Ändra lite i taget!

26.04.2023

Nu när jag hittat en bra balans och känner att jag mår väldigt bra psykiskt så tycker jag det kan vara dags att ta och ändra lite till när det gäller mina matvanor också. Det är inte så att jag äter superdåligt men jag kan absolut tänka mer på vad jag får i mig i näringsväg.

Man ska ej göra för drastisk ändring direkt när det gäller ens mående för då kommer det ej fungera och man kommer bara gå tillbaka till det gamla invanda igen. 

Utan man tar och gör en liten förändring, blir bekväm i den så det blir en vana. Sen gör du en ny förändring och blir bekväm i den så det blir en ny vana. Att förändras tar tid för det ska bli hållbart. Rom byggdes ej på en dag och man äter en elefant genom att ta en bit i taget. Så är det bara och det får man acceptera.

Så igår innan jag la mig så gjorde jag en overnight oats som jag smaskar på nu på morgonen. Ingen avancerad alls utan havregryn, mjölk, chiafrön och cocosflingor. Jag tog bara lite av vad jag hade hemma. Kommer kanske lägga till lite jordnötssmör med eller något annat gott. 

Tidigare har jag börjat med en balansolja som ska ge mig mer näring i kroppen så ska bli spännande att se resultatet när de kommer. 

Önskar er alla en härlig onsdag idag och glöm ej att ni duger precis som ni är och man är inte mer än människa....