Att inte reagera på dumma kommentarer

07.08.2023

Något jag har jobbat på och fortf jobbar på är att inte reagera när någon skriver något elakt. Förr har jag alltid känt att jag behöver försvara mig eller på något sätt övertyga dem att de som de sagt inte är sant. Men som vi alla vet så går det inte prata vett med en person som har bestämt sig om ens åsikt om en.

Det är just det, det är deras åsikt, det är inte en sanning och det är inte en hur jag värderar mig själv. Och det är det man måste komma ihåg. 

När en person som blivit nekad att träffa mig känner att det är hans sak att berätta för mig att inte alla i värden vill ha mig. Att han känner att han behöver sänka mig så har jag ett val. Jag kan fortsätta diskutera med honom (och aldrig vinna) utan bli arg ledsen upprörd och få resten av dagen förstörd. Eller så väljer jag att ej svara, åka hem och äta en god ost och lite kex som jag gjorde igår. 

Visst orden eka lite och jag behövde ventilera med mina vänner om det. Men jag har ändå kommit så pass långt att jag vet att jag inte kan vinna på att gå in i en diskussion med personen. 

Vi behöver lära oss att det är VI själva som bestämmer vem vi är, vårt eget värde och våra handlingar. Inte andras åsikter om oss. Det är just de, åsikter. Och det vet vi det kommer folk alltid ha, både bra och mindre bra. Men det säger inget om oss som person, utan det är vi själva som har makten över det.

Lägg ej den makten i någon annans hand

All kärlek till er <3