Att känna en tacksamhet!

14.04.2023

Jag upplever att människor som gått igenom något fruktansvärt i livet så som sjukdomar eller andra trauman de har en positivare livssyn och de hanterar oftast motgångar enklare efter något sånt. Man vet liksom att överlevde jag detta så kommer jag klara av denna motgången med. Detta är absolut inget jag läst någon forskning eller så utan det är min egen uppfattning hos de människor jag möter.

Man vet att livet kan vara kort så man orkar ej med bitterhet eller småtjafs utan man skakar på axlarna lite och sen går man vidare. Man har ej ork eller tid för små draman eller negativa människor.

Jag kan ha fel men jag får den känslan att man oftast är lite gladare. Just för man har en tacksamhet över bara att få leva samt att man mer aktivt väljer bort saker i ens liv som ej tillför något utan bara tar energi. 

Jag kan själv säga hur sjukt det än låter att jag är tacksam för allt som drabbat mig för annars hade jag ej mått så bra som jag gör idag, om jag ens hade orkat leva vidare. Jag har ju varit självmordsbenägen. Jag har ej kommit längre än att jag suttit med tabletterna och sen ångrat mig och spolat ner dem. Jag har aldrig gjort ett aktivt försök och misslyckats så jag ska vara tydlig med det. Jag var för rädd att misslyckas och behöva vakna upp om stå till svars för min familj. 

Men idag har jag en helt annan livs syn och jag hanterar motgångar bättre. Sen självklart är jag mänsklig och kan ha dåliga dagar precis som andra människor. 

Men jag vill gärna höra va ni tror och tycker ...