Att stå upp för sig själv och hitta en balans.

01.05.2023

Jag har som ni flesta vet varit med om en hel del i mitt liv, både goda och mindre goda saker. Det har ju så klart format mig till den personen som jag är idag.

Jag kan nog ibland ses som en bitch eller överkänslig av många men samtidigt är det jag. Jag är väldigt snäll mot dem som jag har nära och bryr mig om. Jag är väldigt omtänksam och jag ger mycket av mig själv.

Men när jag ej känner någon så bra och den personen enligt mitt tycke behandlar mig mindre bra eller gör något som jag upplever är respektlöst. Då säger jag ifrån och står upp för mig själv att..... Jag tycker inte det känns ok det du sa eller gjorde nyss. Vissa kan ta det men vissa kan ej ta det och kontakten bryts där. Det kanske ses som onödigt av många som ej gått i mina skor eller förstått min resa och vad jag har gått igenom. Men jag behöver det för min egen självkänsla så jag vet att jag inte kommer hamna där igen där jag fogar mig helt efter någon annan och accepterar att kallas hora eller annat. 

Jag vill ej tillbaka till den Terese jag var för 10-5 år sen, jag vill vara nya Terese 2.0. Innebär det att någon tycker jag är en rabba och överkänslig. Så får de vara så. Men jag är jag och jag har vänner som jag bryr mig om och som bryr mig om mig. Så passar det ej. So be it!!