Bli volontär på livs linjen!

16.02.2023

Något som får en att må bra och stärker en som person är möjligheten att hjälpa andra på olika sätt. Jag själv är ju volontär på Mind på deras livslinje och jag vet att de söker fler som kan hjälpa till att bli volontärer. 

Så här står det på deras sida:

Livslinjen - stödchatt för unga

Många unga mår dåligt, men saknar någon vuxen att prata med. För många är det också svårt att berätta för familj och vänner om psykiska besvär. På Livslinjen kan unga chatta fritt utan att någon bedömer eller kommer med oombedda råd. Vill du vara deras vuxna stöd? Du behövs.

Trycket på våra stödlinjer är stort, mer än vi kan hantera, och många av de som kontaktar oss kommer inte fram. Därför söker vi ständigt de som kan och vill vara medmänniska, som har intresse av att arbeta ideellt och som kan avsätta tid både för utbildningen och volontärskapet. Att engagera sig som volontär i Livslinjen är ett långvarigt och viktigt uppdrag.

Volontäruppdraget innebär att du har minst två volontärpass per månad, då du chattar med ungdomar. Innan du blir volontär behöver du gå en grundutbildning i Minds medmänskliga samtal. Du får sedan löpande fortbildning som volontär. För att kunna söka uppdraget behöver du vara minst 23 år.

Vill du veta mer så gå in på deras länk. 

https://mind.se/bli-volontar/livslinjen/<br>