Där är alltid 2 sidor på ett mynt!

11.05.2023

Igår hände det mig en konstig sak när jag var på Systembolaget.

När jag står i kön kommer en tjej inspringande och gråter samt hyperventilerar, så jag går bort till henne och frågar hur det är och om jag kan göra något. Kassörskan kallar på en kollega som med kan hjälpa till.

Då berättar tjejen att hennes ex jagar henne o har tagit hennes mobil.

Så jag frågar om vi ska ringa polisen men hon svarar ej. (vilket jag förstår senare varför) Så säger jag ok men jag kan gå ut och prata med honom och få tillbaka din mobil. Vill du visa vem han är så går jag ut. Så är hon tyst så jag bara, tror du att du kan följa med och bara peka ut honom så går jag och fixar tillbaka din mobil. Tillslut säger hon då hur han ser ut och vilken bil han har och färg. Hon säger även att jag prata med polisen igår. Där tolkar jag det som att de har varit i kontakt för att han varit hotfull mot henne innan.

Jag går ut och ser ingen som matchar beskrivningen.

Går in igen och då har kollegan ringt polisen. Säger till tjejen att han ej är kvar så hon går ut. Då har han kommit tillbaka så hon säger det e han där e han.

Jag går bort dit och säger till  att jag vill ha hennes mobil. Varpå han säger att det är min mobil. Så säger jag ok. Så du har 2 mobiler och en är blommig??? Nä men det är jag som står på den och betalar den. Hon kör bil utan körkort och har kört med barnen i bilen!!!

Ok säger jag men det är polisens sak att ta hand om då, vi har ringt polisen så de är på väg, men för du ska slippa bekymmer är det bättre du ger mig mobilen nu så får polisen sköta det sen. Nä säger han och kör istället så jag tar registreringsnummer så vi ger det till polisen i telefonen.

Sen säger hon jag kör igen. Och jag bara men men men du har ju ej körkort och Polisen är inblandad nu? Hon sätter sig i bilen och kör,  mannen från systembolaget som pratar med polisen i telefonen försöker liksom jaga henne lite för polisen vill ju prata med henne.

Jag förklarar då att, ja hon har ej körkort så de e därför han va arg på henne och för hon kör med deras barn i bilen...

Så jag tar ju hennes registreringsnummer med och vi ger de med till polisen

Så jag vet ej va som skedde sen.

Men så berättar jag för mamma och tydligen har det stått något i YA om ett sånt fall där en kvinna kört olovligt med barn i bilen. Och det kan ju stämma att det är dem då tjejen säger ju till mig att hon pratat med polisen igår..

Då antog jag bara att han hade varit på henne igår med så därav hon pratat med dem. Men de va nog för hon blev anklagad för olovlig körning.

Så saker är inte alltid som det ser ut heller och man vet aldrig va som egentligen sker när man bara hör 2 olika versioner.


Ok säger jag men om jag får mobilen så kan polisen reda ut det så slipper du få bekymmer för de ringer polisen nu. Så ge mig mobilen och låt polisen sköta det med henne för annars får bara du problem.

Nä säger han och kör. så jag tar reg nr.

Går in till tjejen och säger han körde nu. Men du, han säger du kör utan körkort.

Ja säger hon !!!!