En påminnelse!

22.03.2023

Jag såg denna på facebook och kände jag ville ta med den i mina inlägg och dela med den till er.

Du kan ej förändra vad som skett i ditt liv tidigare, du kan bara ta lärdom av det. Du är inte heller dina misstag. Du är en människa och gamla misstag definierar inte dig. 

Andras åsikter påverkar inte dig som person om du inte låter dem påverka dig. Du äger själv din tankegång och vem du är. Ta makten tillbaka om dig själv om du låter andra ha den makten. Du är du och det är upp till dig att bestämma vem du är, inte andras åsikter om dig.

Positiva tankar är a och o oavsett hur klyschigt det låter. Men det är den magiska lösningen som alla letar efter. Det är att ha ett positiv tankemönster. För då kan man hantera motgångar enklare. Det innebär inte att dit liv inte får motgångar utan att du kan bara hantera dem bättre. Och du är lyckligare.

Att övertänka löser inget. Att analysera löser inget. Släpp det gamla och lev här och nu. Man ska absolut lära sig av sina misstag men de slutar inte vara misstag för du grubblar över dem. Man kan ej tänka bort ett bekymmer... Så fall hade jag inte haft bekymmer för flera år sen. =)

Du kan ej vara alla till lags, du kommer stöta på människor som ej klarar av att du plötsligt mår bra istället för att vara i behov av deras stöd. Alla klarar inte av att se andra lyckliga. Det är tragiskt men det är också sant. När du kommer må bra kommer du att inse vem som är din vän och vem som bara behövde att någon mådde sämre än de själv. Sen måste man även säga nej till folk för kunna säga ja till sig själv. Vara egoistisk tycker jag inte är ett så otrevligt ord som det fått det att låta. Jag tycker man ska vara egoistisk utan på något sätt gå över lik. 
När ett plan störtar, vem ska du sätta masken på först? Dig själv! För annars kan du ej hjälpa andra. SÅ var mer egoistisk.