Humor

09.12.2022

En av de stora sakerna som hjälpt mig i mitt välmående är humor. Detta är också något som bland annat Mia Thörnblom tar upp. Man måste ibland kunna skratta åt eländet och sig själv för att inte gå under.

Jag har fått min humor från mina föräldrar som ofta skämtar och skrattar, och hemtjänsten säger själv att det är kul att komma hem till dem för just de är så lätta till skratt.

Jag själv har en väldigt sarkastisk och ibland vass humor men det har hjälpt mig att komma över saker. Jag kan idag skratta åt mycket av hemskheterna som hänt mig. Det har blivit en del av min läkning. Och jag tror genom att se det på det sättet istället för att gå och bära med det som något negativt kommer att hjälpa en framåt. Jag ser det som en "sjuk" erfarenhet som jag idag kan skratta åt istället för ett trauma. 

Om jag tar ett exempel som när mitt ex kastade ut mig utan skor eller något bara ett täcke om mig och mina kläder. Jag fick ringa en kompis som fick hämta mig och så fick jag sova hos dem. Men jag kan skratta åt hur dum jag måste sett ut när jag står där på uppfarten och bara.... jaha. va gör jag nu???
Det är egentligen en tragisk historia men jag väljer att berätta den som en kul historia istället för JAG ÄGER min historia!