Idag är det dags för massage igen=)

02.05.2023

En gång i månaden unnar jag mig en massage. Jag har gjort det ganska länge nu och haft olika massörer jag testat. Just nu kör jag hos en i Ystad som jag tycker är duktig. Han tar i rejält så de nästan svartnar när man är där men det hjälper. Jag har gått många år hos Jinda innan och jag älskar henne och hennes personlighet men killen i Ystad är snäppet hårdare.

Efter denna helgen med slitet i trädgården är jag i extra stort behov av massagen känner jag.verkligen att jag är i behov av massage. Jag googla upp lite fördelar med att få en massage.

  • Mindre stress – En bra massage drar ner på och motverkar stress. Det är massage bra för och det är något som alla kan ha stor nytta av. Bara av att få lite massage över spända axlar på jobbet kan du uppleva stor skillnad i stressnivåer och börja må mycket bättre.
  • Starkare immunförsvar – Det finns många studier som pekar på att massage kan stärka ditt immunförsvar. Mycket pekar på att det är den förbättrade blodcirkulationen som gör att du får ett starkare immunförsvar men även att det hjälper mot stress som i sin tur gör att ditt immunförsvar förstärks. Mindre stress är något som kan bidra till en kropp som blir bättre på att försvara sig mot virus och bakterier. På tal om att stärka immunförsvaret får du inte missa vår andra artikel som du hittar här: Stärka immunförsvaret.
  • Mindre problem med huvudvärk – Spänningshuvudvärk släpper med massagen och problem med svårare huvudvärk som migrän kan minska. Med massage så kan huvudvärk lindras på kort sikt och helt förebyggas på lång sikt.
  • Snabbare återhämtning – Den som tränar hårt kan dra stor nytta av att avsluta ett pass med massage. Det här kan nämligen påskynda återhämtning och flexibilitet och därmed göra det möjligt att höja ribban och träna mer.
  • Minskar på oroskänslor – Att slappna av och få en skön massage kan påverka dina sinnen på så vis att du inte längre känner oro. Det kan till och med vara så att massage fungerar mot depression. Särskilt då den kombineras med terapi och medicinering då det behövs.
  • Smärtlindring – Idag används massage på sjukhus då man vet att den kan lindra smärta. Det kan till och med vara så att massagen kan fungera som ett alternativ till medicinering mot smärta. Med massage går det att sänka upplevelsen av smärta både under massagebehandling och en tid efteråt.