Kodnamn PAM

03.06.2023

Jag läser en riktigt bra bok nu som ger en lite påminnelser om hur man ska tänka i livet. Även om detta handlar mycket om hennes erfarenheter så tycker jag att man kan ta tillvara på det hon skriver i boken. Det kommer komma en del inlägg från boken framöver får jag nog varna er om. 

Jag kommer även lägga en länk längst ner där man kan lyssna på boken på nextory.se

"Misslyckanden

Missslyckanden är bra, det är av dem vi lär oss. Genom att hantera våra misstag får vi en djupare förståelse för oss själva som individer. Ett liv helt utan misslyckanden ger en falsk trygghet. 
Vi måste då och då snubbla, kravla oss upp, känna hur det svider, skammen som gör så ont, och förstå att vi överlever och blir bättre. När vi påminner oss om en händelse som vi helst vill glömma, påminner vi oss om att inte göra så igen.
Om minnet av misslyckandet tas om hand och vårdas så släpper smärtan med tiden och vi kan dra nytta av det vi upplevt. 
Det vi helst vill glömma är faktiskt det viktigaste för hjärnan att bevara. Genom att gång på gång påminnas dras vi tillbaka hur vi hanterade situationen där och då. Hjärnan vill i första hand få oss att överleva - känslor och välbefinnande är prio nummer två - så det kan göra ont.

Vilket är ditt största misslyckande? Skriv ner det i en bok - ju mer det svider och gör ont, desto bättre är det. Det är när det gör ont som du lär dig något. Vågar du inte se dina misslyckanden så missar du tillfällen för lärande. Analysera dem. När du öppet eller för dig själv begrundar dina misstag innebär det att du äger dem och tar ansvar för dem. Det leder till utveckling och ger erfarenhet."

https://www.nextory.se/bok/kodnamn-pam-11007822/<br>