Livslinjen på mind

12.12.2022

Jag har ju gått och blivit volontär på livslinjen på Mind. Så här står det på deras hemsida om just livslinjen och vad de gör.

Vilka vi är

Mind är en oberoende ideell organisation som arbetar för psykisk hälsa. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Vi ersätter inte vården utan kompletterar den.

Om samtalen

Ibland är livet tufft och då är det bra att prata med någon. Vi finns här för att lyssna på dig och i samtalet kan vi tillsammans sortera och hitta perspektiv och hopp.

Vi som svarar

Vi som svarar i Livslinjen arbetar som volontärer på Mind och är personer över 23 år med olika bakgrund. Vi alla har genomgått utbildning på Mind som innehåller grundläggande kunskaper om psykisk ohälsa och hur man genom ett medmänskligt samtal kan lyssna och stötta en person som är ung.

Alla volontärer har gått igenom en noggrann rekrytering och bedömts vara lämplig för uppdraget.

Volontärerna är, precis som du, anonyma och har skrivit på ett tysthetslöfte så att det som sägs i chatten stannar hos oss i Livslinjen.

Du är anonym

Din anonymitet och integritet är viktig för oss. När du hör av dig till Livslinjen behöver du inte berätta vem du är, du kan vara helt anonym. Vi ser inte din IP-adress när du chattar med oss.

Chattarna sparas i fyra veckor för att säkerställa att kvaliteten på chattarna håller hög nivå. Inga personuppgifter sparas eftersom du är anonym.

Ibland medverkar vi i olika forskningsprojekt vid väl etablerade universitet, då avkodar vi alla samtal från personliga detaljer så att det inte framgår någon information som innebär att du kan identifieras.

Volontärerna utför ett frivilligt arbete och det är inte okej att utsätta oss för någon kränkning vare sig i form av ilska, hot eller sexuella anspelningar.