När man ser saker från den ljusa sidan så belönas man!

19.06.2023

Jag har varit sjuk sen i onsdags förra veckan, bara en förkylning men den har ändå ställt till en del. Man får ställa in saker och man känner sig skyldig på jobbet för man ej kan jobba och andra drabbas av det. 

Jag hade en hotell vistelse bokad lördag till söndag med en vän och jag visste ej hur jag skulle göra, men vi kom överens att åka ändå. Om jag är sjuk borta eller hemma kan kvitta. Jag skulle ej köra utan bara få åka med. Så vi drog iväg i lördags middags.

När vi kommer upp till hotellet och ska checka in så tittar hon på oss och säger, vad va ditt namn igen sa du? Då förstod jag att där ej var en bokning. Så jag tar fram mailet som jag skickat och bekräftelsen. Ja det är ju jag som svarat så då har jag gjort fel. Så säger jag ok, är här fullbokat då? Ja säger hon.... Jag blir lite lack ( man har ej så bra tålamod när man ej sover utan hostar igenom nätterna). Så jag bara säger ok, så vänder jag på klacken och börjar gå. Hon erbjuder sig boka något annat och stå för kostnaden men jag var redan sur.

Så vi bestämmer oss för ok, men vi bokar något i Halmstad och så tar vi en promenad där för jag har bott där och kan va lite nostalgi att gå runt. När vi sen sitter på uteserveringen så börjar det åska rejält och regna, jag är rädd för åskan och får faktiskt lite ångest. Men härdar ut. 

Vi kommer tillslut tillbaka till rummet och då börjar det med att där inte är toa papper, sen så funkar ej tvń  och när jag ska ringa receptionen fungerar ej telefonen så jag får ringa mobilen. Mitt i detta händer det en grej till men som jag ej vill ta upp av privata skäl och respekt mot personen. Men efter mycket klödd så säger receptionen att ni får ett nytt rum. Jag kommer upp.

Jag börjar nästan gråta och säger rakt ut att hade jag ej druckit 2 drinkar så hade jag fan kört hem nu. Jag var helt dränerad på energi. Kvinnan kommer upp och ger oss nya nyckel kort och säger. Jag har uppgraderat er så ni har fått ett hörnrum. En svit.

Jag kan ej lägga in video här i bloggen men läser ni på facebook eller instagram så kan ni se videon. Men rummet var gudomligt, sängen var enorm och så underbar. Så det gjorde att problemen bara försvann. Det kändes som att detta var belöningen för att vi ändå höll ett gott mod och ej gav upp. Vi gjorde de bästa av situationen när det gick emot oss. 

Så det jag vill säga är att ge ej upp när det känns motigt, det blir bättre och kan man bara hålla huvudet högt och ändå göra det bästa av det så belönas man. Universum fungerar så, vi testas och det kan kännas som det aldrig tar slut. Men det gör det och efter regn så kommer solsken.!