Nattryttarna

17.02.2023

Svensk dramathriller som är fritt baserad på de omskakande händelser som förekom på ett välkänt ridcenter under 1990-talet. Ulf Kvensler (Vår tid är nu) står för manus och Jonas Karlsson spelar huvudrollen som den senare sexbrottsdömde ridläraren.


Jag rekommenderar verkligen denna serie, då den tar upp många ämnen som berör och är aktuella även idag. Hur svårt det är att lämna när man är manipulerad av någon. Och hur enkelt det är att man anklagar sig själv. Det behöver inte alltid synas utanpå hur det känns inuti. Det är därför det är så svårt att bli trodd ibland. 

Men varför sa du inget när jag frågade dig? Du va ju hur glad som helst när vi sågs dagen efter... etc etc.

Offer blir duktiga skådespelare, man spelar en roll för att överleva, eller för att skydda någon man tror kommer fara illa om man inte döljer sanningen. Det är ett fängelse. Det är inte så enkelt som att bara lämna. Man är hjärntvättad och man är livrädd för man tror att man ska bli dödad eller någon som står en nära ska bli skadad. 

Sanningen är att det är ju oftast när man lämnar i en sån relation som det sker mord. Det har vi även sett gång på gång så den här rädslan är ju befogad.