Sömnrutin

15.06.2023

Jag tycker att jag har en bra sovrutin nu för tiden. Jag har haft mycket sömnsvårigheter förr och mycket sömnstörningar. Kunde vakna flera gånger, svårt att somna, vakna tidigt och fortfarande ej känna mig utvilad.

Nu har jag hittat en rutin som funkar för mig. Jag försöker lägga mig ungefär samma tid varje kväll. Jag ser till så kaninen har vatten. Jag borstar tänderna och tvättar mig. Jag går upp och lägger mig i sängen, Skriver i min må bra bok så jag avslutar med att summera min dag och med hjärnan fylld av positiva tankar. Jag har ju nu även fått en roller jag rullar under foten innan läggdags som är avslappnande.

Skulle jag mot förmodan ej känna att jag är nervarvad så brukar jag sätta igång avslappning på youtube eller en sömnhypnos på youtube och det brukar funka för mig. Sen sover jag oftast gott hela natten. Jag har dessutom en luftrenare i mitt sovrum så jag slipper vakna täppt som jag kunde göra förr. Men just de där med rutin och varva ner tror jag är a och o för att kroppen ska komma i rätt känsla för att somna.

Har du problem med sova så kontakta gärna mig så tittar vi på fler övningar man kan göra tillsammans.