Tid för reflektion.

09.06.2023

Igår kväll när jag kom hem från jobb så kände jag att mina tankar bara spann och jag kunde ej sortera dem. Så för att ej gå och lägga mig i det mentala tillståndet så kände jag att jag behövde varva ner och få sorterat mina tankar och känslor.

Jag tände lite ljus och satte mig skönt med en kudde och en filt i paviljongen och istället för att läsa boken jag tog med ut så satt jag bara och andades och fick stopp på tankarna och känslorna och hamna i ett bättre mindset för kvällen. 

Vi kan inte bara köra på i 190 och tro att allt löser sig, det gör det kanske. Men vi behöver ibland sätta oss ner och reklektera, vad var det som hände, vad var min roll i det hela, var det något jag kunde påverka och lära mig av eller ska jag släppa det? Är det så att vi kommer fram till att vi hade del av vad som skedde och vi kunde påverka det så ska vi absolut ej slå på oss själva utan då är det viktigt att vi tar lärdom av det istället. Vi är människor och vi är inte maskiner. Vi är inte heller våra misstag utan vi gör misstag. Det är viktigt att kunna skilja på det.

Vi är ibland våra värsta fiender och vi glömmer bort att vi ska behandla oss själva som vi behandlar våra bästa vänner. De förlåter vi om de begår misstag. Vi ser ej ner på dem om de råkar göra något fel. Vi ger dem kärlek när de behöver och vi lyssnar när de behöver det. Likadant ska vi behandla oss själva.

Vi är våran bästa vän <3