Valborg och ledig helg!

29.04.2023

Då var det dags för valborgsfirande i helgen. Själv är man ledig hela helgen, egentligen 4 dagars ledighet men jag erbjöd mig att gå in ett par timmar på måndag och avlasta lite. 

Idag ska jag på frukostkalas hos en väninnas dotter som blivit 7 år gammal och sen tänkte jag fortsätta med mitt trädgårdsprojekt. I morgon ska jag och en vän ut och äta på Gränden i Ystad, ska bli super mysigt att både ses och få äta god mat. 

Nu har man tagit sig igenom tråkigheterna med begravning och pappa piggnat till efter sitt sjukhusbesök här om natten. Det är väl så att en olycka kommer aldrig ensam. Det enda man kan göra när något sånt tufft sker det är att se till att försöka följa sina rutiner, få sin sömn, äta god mat och komma ut och röra sig lite. Så tar man sig igenom det även om man vill bara lägga sig ner och gråta en skvätt. 

Det låter konstigt men jag kan idag vara tacksam för allt skit jag gått igenom, för det har lärt mig att inse att jag överlever. Hur tufft det än är så knäcks jag ej och jag vet jag tar mig igenom det. Det kan vara kämpigt när man är mitt i det men det är som klyschan säger. Det som ej dödar det härdar. Sen absolut har jag med dåliga dagar när jag kanske exploderar på fel person eller jag inte alls känner för att stiga upp ur sängen och borsta tänderna eller klä på mig. Men man måste tillåta sig själv ha de dagarna med. Så länge de inte blir en vana och de tar över för de bra dagarna. Men hur ska vi uppskatta de bra dagarna om vi ej får uppleva de dåliga dagarna. 

Så ut i dag i solen och njut lite. Som ni såg i inlägget igår. Det kan räcka med 15 minuter för att få lite D-vitamin.