Varför kan man inte göra saker ensam.

12.04.2023

Vi har en tvåsamhets kultur i världen, och bryter man från det så verkar man oftast lite udda. Jag upplever det så i alla fall. Det kanske har blivit lite bättre men det mesta ska göras som par. Tex nu i helgen när jag var i väg och bodde med vänner. Det kosta ju mig lika mycket som det kostade dem som par att bo på hotellet. Det känns ju ej rimligt egentligen? Jag förstår de behöver få in pengar med men ändå.

Jag fick ett presentkort nu när jag fyllde år och då sa min bror att ju du kan ju ta med någon. Men när jag satt här hemma igår så tänkte jag. Nä, varför kan inte jag njuta av dessa pengarna själv och unna mig ett dagsspa ensam och en lyxig behandling. Folk kommer kanske titta på en och undra, varför är hon här själv. Men jag kommer vägra att känna mig obekväm för det. Jag ska njuta av att bada, äta och förhoppningsvis få lite sol med den dagen.

För några år sen när jag började min resa mot må bättre så åkte jag faktiskt iväg på en resa helt själv till Kroatien. Det är jag sjukt tacksam över och stolt över. Det gjorde enormt mycket för min självkänsla och den här ångesten över att vara ensam. För jag insåg man kan göra roliga saker själv och inte bara när man är par eller med en vän. 

Jag är även med i en Facebook grupp som heter något med att resa själv. Där är många medlemmar och jag är så imponerade över de som åker typ till Thailand och åker runt eller liknande helt ensamma. Där är inte jag än. Kanske en dag.

Men om här är ensamma personer bland mina följare som känner att inget kul händer eller om deras sambo kanske inte alls vill vad de vill. Gör det själv. Det kommer göra dig så gott!! Börja med en fika på stan kanske för se hur de känns....Men bara gör det=)