Varför?

09.03.2023

Något som jag kämpade med i många år och som jag vet många med känner som jag kände då är.

Man vill ha en förklaring till varför en person gjort som den gjort. För när vi utgår från oss själva så tycker vi att det den personen gjorde hade man själv aldrig gjort mot en annan person om man inte kände nästan ett hat. Och då undrar man för man är självkritisk, vad har jag gjort för att bli behandlad på detta sättet. Och det är just det som är det farliga. Vi lägger skulden på oss själva och inte på "förövaren" om jag kan uttrycka det så illa.

Men när 2 personer är i helt olika balanser och energier så kan man ej utgå från en själv när man analyserar en annan person. Man kan ej ta skulden på sig för deras agerande. 

Min kurator sa något bra till mig när jag ville förstå varför en person som jag gjort allt för och öppnat mitt hem till mm ville ha bort mig från jorden bara för att hen ej kunde ha mig för sig själv och kontrollera mig. 

Då sa hon:
-Terese, den dagen du kommer förstå varför hen gjorde som hen gjorde. Den dagen är du lika sjuk själv!

Den meningen har jag tagit vara på, jag kan ej förstå varför. Vi är inte alls lika som person och jag själv skulle aldrig göra något sådant mot någon annan.

Vi behöver för vår egen frid lära oss att faktiskt bara släppa saker och se det som att nä jag kommer ej förstå varför personen gjorde detta för jag är inte likadan själv. Sen gå vidare och fokusera på oss själva och vår egen lycka.

Den dagen vi kan det! Den dagen är sååå underbar känsla så ni anar inte.