Vissa effekter av att läka efter trauma.

08.04.2023

Idag vill jag ta upp något som kommer som en bieffekt av att man går vidare och läker efter trauma eller på annat sätt gör en förändring i ens liv så man börjar att må bättre igen, och det är konflikter man hamnar i av olika själ.

Det kan vara med ens gamla vänner som faktiskt inte kan hantera att du mår bra och utvecklas men inte dem. Tyvärr gläds inte alla åt andras lycka. Eller att de känner sig hotade genom att du ej "behöver" dem mer.

Det kan vara av den anledningen att de inte är vana vid att du säger nej helt plötsligt. De har förlitat sig på dig att du ska alltid ställa upp men när du en dag säger att tyvärr jag kan inte så blir de upprörda.

Det kan vara så att du själv ser tecken som påminner om gamla trauma så de triggar dig och du går till offensiv direkt som en sorts skydd att slippa bli sårad igen.

Det kan vara att du inte är fullt i balans så du attraherar fortfarande de här personerna som inte är bra för dig och du ser deras rätta jag och det gör att du inte vill vara delaktiga i deras liv längre.

Det tar tid att hitta den här balansen i sin nya roll. Men mina råd är.

Stressa ej fram läkningen, utan låt den ta tid.
Slå ej ner på dig själv för misstag du kanske begår som var onödiga. Ingen som gått i dina skor ska berätta hur du ska agera.
Lita på din magkänsla. Du tror ofta du överreagerar men där finns något där som gör att du reagerar. Lita på det men försök behåll lugnet.

https://www.allas.se/halsa/nar-du-bara-vet-att-det-ar-rattvaga-lita-pa-din-magkansla/2586217<br>